Bebeğinizin bu haftada baş - popo uzunluğu 11 - 12 cm, ağırlığı 180 gr kadardır. Bebeğinizin iskeleti, yumuşak kıkırdaktan kemiğe doğru dönüşmeye başlıyor ve yaşam bağı olan göbek kordonu da gittikçe güçlenip kalınlaşıyor. Bebeğinizin ciltaltı yağ dokusu giderek dolmaya başlamıştır. Bu yağ doğumdan sonra bebeğinizin ısı düzenlenmesi için kullanılacaktır.
Bebek içerisinde yüzdügü sıvı başlangıçta bebek cildi ve plesenta - kordon zarlarından sızarak oluşurken, artık akciğerlerden salınan sıvılar ve böbrekten atılan idrardan oluşmaktadır. Bu sıvı bebğiniz tarafından yutulup akciğerler ve mide barsak sisteminden dolaşıma geçerek, böbrekler tarafından idrar şeklinde tekrar kese içine atılır. Gebelik ilerledikçe çocugun içinde yüzdüğü sıvının büyük bir kısmını kendi idrarı oluşturacaktır. Artık bebeğin karaciğeri bazı görevlere başlar (kan yapımı, safra yapımı). Saç, kaş ve kirpikleri belirginleşmiştir.
İştahınız gittikçe düzelecektir. Vajinal salgıda ve dolayısıyla vajinal akıntıda artış olur. Yüzde koyu renkli lekelenmeler ortaya çıkmaya başlar. Buna kloasma denir. Burun, alın, üst dudak ve yanaklarda görülür. Kalıcı değildir. Doğum sonrası kaybolur. Göğüsler süt salgısı için hazırlandığından iyice büyürler. Rahim göbek seviyenize ulaşmak üzere ve bunu elinizle hissedebilirsiniz. Bebeğiniz bu haftadan itibaren önceki haftalara göre daha hızlı kilo almaya ve gelişmeye başladığından muhtemelen siz de biraz daha hızlı kilo almaya başlayacaksınız. Bu döneme kadar anne adayları ortalama olarak 2.5-5 kilo alırlar. Artık gebeliğiniz dışarıdan farkedilebilir. Eklemlerinizde gevşeme artarak devam etmektedir.