Baş - popo uzunlugu 13 -15 cm ağırlığı 270 gr kadardır. Kolları ve bacakları artık birbirleriyle orantılı hale geldiler. Böbrekleri idrar üretmeye devam ediyor ve kafa derisinde de saçları filizlenmeye başladı. Amniyotik sıvıda meydana gelen herhangi bir sorundan onu korumak için vücudu verniks kazeoza denilen balmumuna benzeyen bir madde ile kaplanmaya başladı. Doğum sonrası ısı ayarı için gereken yağ bebeğinizde birikmeye devam etmektedir. Süt dişi tomurcuklarının altında kalıcı dişlerin tomurcukları gelişmeye başlar.
Üreme organları hızla gelişmeye devam eder, neslin devamı için hazır hale gelmektedir. Kız bebeklerde rahim, erkek bebeklerde testis açıkca görülebilir hale gelmiştir. Cildinizde de bazı değişkiklikler görebilirsiniz. Bu durum fazla östrojenden olur. Pigmentleriniz arttığı için bazı bölgelerinizde kahverengi lekelerin oluşması da normaldir. Bu koyu lekeler dudaklarınızın üstünde, yanaklarınızda ve alnınızda olabilir, bunlara kloazma denir ya da “hamileliğin maskesi”. Ayrıca bu koyulaşmayı; meme uçlarınızda, dış genital bölgenizde, uyluklarınızda, koltuk altlarınızda da görebilirsiniz.
Göbek deliğinizden kasık kemiklerinize kadar uzanan bir çizgi oluşması da normaldir. Bu koyu beneklerin dağıldıktan sonra renkleri solabilir. Bu aralar, pigmentlerinizi yoğunlaştıracağı için güneşe fazla çıkmamaya gayret edin. Dışarıdayken şapka takın, güneş gözlüğü takın ve koruyucu giysilerden giyin. Karında bazı anne adaylarında kalçaların büyümesine bağlı olarak bu bölgelerde çatlaklar oluşmaya başlayabilir. Çatlak olan cilt alanlarında kaşıntılar da sıktır. Cildinizin kuru olması kaşıntı şikayetini artırır. Badem yağı ya da diğer özel bazı kozmetik ürünlerle çatlak oluşan bölgelerde cildinizin kurumasını ve kaşınmasını önleyebilirsiniz.
Gelecek haftalarda bedeniniz daha hızlı bir gelişim gösterecektir. Sonuç olarak karnınızın alt bölgesinde kimi ağrılar hissediyor olabilirsiniz hatta yorucu bir günün sonunda ya da pozisyon değiştirdiğiniz zamanlarda, karınızın tek ya da her iki tarafında kısa süreli, sanki bir şeyler saplanıyormuş gibi sancılar hissedebilirsiniz. Bu ağrılar daha çok yuvarlak bağlarınızın ağrısıdır. Bu bağlar ağırlığın artmasıyla rahminizin esnemesini sağlar. Bu normal bir durumdur, ancak ağrılarınız keskinleşir ve dinlenirken bile devam ederse, doktorunuzu bir aramanıza fayda var.
Rahimin mideye baskı yapması nedeniyle mide yanmaları görülebilir. Besinlerden daha fazla yararlanmak için sindirim sistemi yavaşlar ve emilim için daha uzun süre bağırsakta kalırlar. Bu da anne adayında kabızlığa yol açar. Bu değişiklikler gebelik hormonları ve gebeliğin mekanik etkileri sonucu oluşurlar.